Thursday, 16 January 2014

Cintaku padaMu

Assalamua'laikum dan salam muhibah
semoga para pembaca yang sudi singgah di blog yang tak seberapa ini
a very warm welcome i wish to you
well, sebelum my short term memory get lost
biar diluahkan terlebih dahulu di entri ini
moga dapat manfaatnya
ehem.. alkisahnya (cece macam baca kisah sejarah dulu2)
baru sebentar tadi balik daripada surau Ibadurrahman
which is located in my college
apa yang sangat special sangat pada malam ni adalah adanya 1 program yang cukup hebat
It was Dikir Zikir :)
sesiapa yang peminat setia Tv Al-Hijrah channel 114 di astro tu haa.. pasti tahu punya
memang baik punya!
Member of NTP(nadi tarbiyyah pelajar) yang organized semua ni
memang bagus perjalanan Dikir Zikir tadi.. crew2-nya siap guna walkie talkie tu hehe
bagi memastikan kelancaran program ni
aku dengan rasa penuh keterujaan atau excited duduk kat saf depan nuhh
sebelah dengan cik Sabarina yang selama ni aku pergi & balik dengan dia

Ya Allah... betapa sungguh syahdunya alunan zikir-zikir
selawat ke atas baginda S.A.W
sungguh menginsafkan diri hamba yang kerdil lagi hina ini
dan...........
guest what tetiba crew2 tutup lampu and ustaz Asri masuk berkata2 dengan penuh menyentuh perasaan
hati dan sanubari
tutup mata, letakkan tangan di dada
andainya Rasulullah masih ada, pasti baginda gembira melihat ummatnya menghadiri majlis seperti ini
berselawat keatas baginda memuhi baginda
tanda kasih dan cinta kepada baginda S.A.W
Allah.. tak mampu lagiku bendung perasaan ini
lantas berjurai-jurai air jernih terbit dari kelopak mata
tenangnya hati ketika itu seumpama hanya bicaraku dan Dia
semua jemaah khusyuk dengan kata2 yang sememangnya bisa menyentuh itu
sudah pasti bagi siapa hatinya mudah tersentuh, air mata pasti deras mengalir
Allah...
tersedu-sedan menangis teresak-esak
memohon doa ..apa sahaja yg dihajati kupohon padaNya..

sekalung ucapan tahniah dan syabas buat crew2 and NTP yg menjayakan program yang
cukup memberi manfaat.. i'm looking forward for the next Dikir Zikir okay!
mabruk!
love, xoxo

#selawat & salam ke atas junjugan baginda Nabi Muhammad S.A.W
Allahumma Solli ala Muhammad..