Tuesday, 17 June 2014

Keranamu oh Nescafe oohh oohhhhhhh

Assalamua'laikum and holla people!

how are you guys doing? ---- hopefully you all are in the pink of health 
(especially to those are reading this mhehehe)

okay enough.
late night already..mybfff has her bed earlier and just left me alone writing and updating this kind of thing

well this post is made specially to my kakak Maya 

**big smile**

what?! the one who sell the 'ayam' ? ---- oh no no no no HAHAHA
 (i used to tease her with the word of AYAM since her name was MAYA)

huh? still don't get it?---- simple, just read of Maya from the back 

**evil grin**

ok cut the crap.


know what...i've entered a contest called NEscafe On Air which we need to send one or more a video as the 'uji bakat' or audition in finding the new partner of co-singer to duet with hot and talented actor
Shaheizy Sam Samad 

(oh god.. i salute of his attitude of being an actor..you know.. the way he talks and doing jokes like aummmm hahhahaa )

ok that's enough XD

on top of that ---- i asked a favor from my Kak Maya de la rosa mhehehe since she is experts in makeup and touch up thingy and things like that

(kata nak ujibakat...haruslah tampil dengan ranggi gituuu wahh hahhaha senget lah aku ni)

**ah tak salah kita mencuba**

bak kata orang tuah ayam nampak di kaki tuah manusia siapa yang tahu

haa betul dak .

just have fun and enjoy the moment doing the video Kerana Nescafe LOL

nasib ada kakakku yang comel cantik lote (sebutan lo dan te seperti teko)

haa gituuu

sentuhan ajaibnya yang membangkitkan lagi aura untuk aku buat struggle to make it happened

terima kasih KAK MAYA!---- tulang belakang dalam menjayakan pembikinan album  video uji bakat tu

well it took 2 days tau hahaha kau jangan memain!-- hari first baju lain second baju lain

***biarpun at max 2 min video nescafe tu nak**

selendang hitam aku tu dia lilit punya lilit lilit ---- taraaa! jadi renda langsir cam kelopak bunga 

cantik ---- CREATIVE kak Maya aku tau

subhanallah...even aku pun tak terbelit--- takut kang belit2 kang terjerut leher tak pasal arwah pula 

**ops**

just joking XD

tapi nak cter tu---- bukan senang nak shoot vdeo even a short one HAHAHAHAHA

naik penuh memory my sweetheart Sony TX10 lalalalalalala XD

SEMANGAT gila.. rabak pun rabak lah suara asalkan aku tak menyesal tak mencuba 

nak dapat a nice short video utk dhantar punya lah ---- dari asar sampai isya

sebab?---- dunia kami yang punya ! HAHAHAHA

(meraban aku yang dah elok hafal tiba2 blank lupa lirik bangun tu pula! hahaha)

lirik yg kena nyanyi tak lah berjela mana--- cuma 6 lines je kot
dan ada spontaneous pndai2 buat lirik ciptaan sendiri

sengggggggal XD

mahu tak terbahak2 gelak mengilai mcm pontianak dapat anak tapi meroyan

ha mcm mna tu haha

last but not least a gazillion thanks to KAK MAYA again and again for the support and cooperation to help me with this contest
(nanti saya masak sedap2 lazat2 hingga menjilat gigit rongok jari okay XD)

promise! ***lompat bintang menari2 cam gaya Kak Pijah**

and a big thank you also (oh how can i forget this person in my life) --- mybffffffff (f dia mmg tahap infiniti)

i lap you umi wiwiwiwiwiwi ^_______________^

****************************************************

okay in conjunction with today...since Kak Maya and Kak Pijah were on leave
awwww we all watched movie at the Star Mall 

Make Me Shudder 2: Mae Nak Horror ---- the tittle 

cerita Thai --- may rep ceng rup tauuuu TAU?? HAHAHAHA

kononnya seram tapi KOMEDI over excited showed in this Make me shudder 2

inilah yang aku suka wehh--- bagi perut aku exercise tanpa angkat benda2 besi utk dapatkan 10 pax

eh terlebih pax pula--- 6 je kan ?

ok..thank you kepada KAK PIJAH and KAK MAYA sudi ngajok join da club siang tadi

nanti kita hantar basuh kereta kat Chatin tu ye kak maya yee 
**kenyit mata**

ukhuwah fillah abadan abada.= persaudaraan kerana Allah sampai bila2 hihi

from the kid who has no big sister at all  ^___________________^




hailahhh kak Maya you have a gifted hands you  know?

2 kombinasi warna gituuuu mhehe--- sentuhan orang atas kerusi tu ^_____^
inilah hasil kain renda eh lilit punya lilit -- aku panggil kuntum bunga
just 2 words--- Amazing touch!







ok ciaw dulu..nite!

jangan lupa baca ibu segala surah (Al-fatihah) 
3 kul 
ayatul kursi

salam alaik 

xoxo