Monday, 23 July 2012

Alhamdulillah...Happy sweet 17 to me!

Assalamualaikum readers!
Alhamdulillah..alhamdulillah...alhamdulillah
syukur kpd Allah maha besar lagi maha pemurah
di Ramadhan ke-3 Munirah genap 17 tahun
semoga iman semakin bertambah,amal juga semakin bertambah
semakin berubah ke arah kebaikan di jalan yang lurus
disamping redhaNya..
Sebenarnya, Munirah berkongsi tarikh lahir dengan PM yang ke-6
iaitu Datuk Seri Najib Razak..
mesti dia menyambut dgn meriah
tetapi Munirah sambut secara sederhana sahaja
lagipun cukuplah bagi Munirah dikelilingi oleh
orang2 yang tersayang terutama my umi..
tambahan..sempena umur 17 ni Munirah mengalami perasaan yang sangat gembira
sebab orang yg Munirah syg & juga turut mpunyai ptalian darah dgn Munirah
juga mengucapkan selamat hari lahir..lagi menggembirakan apabila dia
bagi special delivery gift dari jauh lagi..
insyaAllah...di waktu yg hening akan Allah ptemukan kami
Semoga makin menjernihkan keadaan..
Secara keseluruhan...Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubaraq
tahun 2012..
bersyukur kuta dpt bsua lagi dgn ramadhan yg pnuh barakah ini..
Marilah sama2 berebut peluang mencari sinar lailatul qadar..
Ahlan wa sahlan ya ramadhan!










Thursday, 12 July 2012

A WARM WELCOME TO YOU JULY!

Assalamualaikum w.b.t pada semua yg sudi atau terlanjur singgah di page ini..jutaan terima kasih
Pertama sekali,Munirah ingin mengucapkan selamat datang kpd bulan Julai..
sebab...
sebab? sebab bulan julai merupakan salah satu bln yg special utk Munirah.
Haaha ini kerana julai merupakan bulan Munirah lahir! 
yeay angka makin bertambah!
semoga amal ibadat pun bertambah..
Bulai julai juga merupakan bulan yg paling mulia pd tahun 2012 ini 
sebab 
Ramadhan kareem bakal menjengah bermula 21 julai ni..
dan 21 julai jugalah tanggal penting buat ustazah Hasnah (sifu)
menyambut hari lahirnya dan..sebelum tu 12 julai (if tak salah) 
hari jadi anankandanya yg ke-3 
yg skrg ni baru memulakan posting di HOSHAH.
then,menantunye kak Zai..
ermm sebenarnya kan ramai dlm kelas 
smbut birthday bulan Julai..
Candice,Hanis Pkah, Munirah,Ezzatul,Marisya
ish banyak la..
even Perdana Menteri pun smbut bln julai
iaitu pd 23 JULAI..
Kedua, Munirah dah berjumpa dgn antara yg penting dlm hdup Munirah..
Biarlah hanya Allah,Munirah & si dia yg 
mengetahui..
Alhamdulillah sangat Ya Allah.
Semoga perpisahan yg lalu menambahkan lagi keeretan antara kami.
okay jaga diri,jaga solat,jaga tingkah laku bye n assalam!



Sunday, 1 July 2012

HARI SUKAN YANG MERIAH 2012

Bunga cantik sekuntum..Assalamualaikum : )
Setelah sibuk dengan saringan dan sukan..
hari ini Munirah baru ada kelapangan untuk 
share dengan readers blog ni 
tentang kemeriahan
Kejohanan Sukan Tahunan 
SMK Abu Bakar Temerloh
kali ke-69..
Alhamdulillah Munirah berjaya tebus
kekalahan 1500m & 400m 
dlm acara 4x400m & 4x100m
sekaligus sapu kesemuanya pingat emas..
Syukur ya Allah..
Team Munirah terdiri drpd 
Aina sufi, Farah amira, Hanis pkah, Turga & Munirah..
Pada hari sukan 28 Jun 2012..
Sungguh gempak dengan perbarisan yg btemakan 
MERLIN...
Kamal mjdi maskot sbg King Arthur,
Munirah mjdi pmegang spanduk sbg Lady Morgana,
dan dijayakan dgn yg lain..
Cikgu Mazlan,Sharifah,Shikin,Shamin,Fuad dll..
yang begitu supportive & kreatif..
Tak pelik la kalau Rumah Perdana menjuarai 
perbarisan,hiasan rumah sukan,acara balapan & padang, sukantara..
so, tak sia-sia Munirah sewa baju pengantin kan?
hahahaha..memang best & meriah..
siap ajak kahwin lagi : P
Secara keseluruhan, memang puas hati sebab Perdana juara sukan tahun 2012 ni.
agaknya sempena tahun akhir Munirah di sekolah ni..
apapun jutaan terima kasih kpd cikgu2 dan ahli rumah perdana yang
sudi bekerjasama dlm menjayakan sukan ini..
akhir kata...

JUST BELIEVE YOURSELF !