Tuesday, 21 June 2016

Mesej Penuh Makna


Niat nak tulis macam-macam.
Maaf kepada semua entri ini mungkin tiada bermanfaat untuk dibaca.

Hanya satu wadah untuk jemari menari di ruangan maya.

Serius macam-macam. Lepas tulis padam. Dah tiga puluh minit tulis padam.
Jadi let's do this, supaya untuk menjadi juga satu entri biarkan saja apa jari ingin menaip di keyboard ini sehingga mahu berhenti. 

tulis saja kecuali salah eja. 

Kecamuk haru biru  nanti tulis di sini ish terbuka sangat
baik ambil buku luah semua dalam itu

haih tuhan. selain kau yang maha mengetahu segala rasa di hati segala takdir hidup setiap hambaMu 
apakah aku saja yang merasakannya dari diri atau dari luar diri jiwa muda jiwa memberontak jiwa haus dengan kebenaran terkadang mudah salahkan tuhan dan akhirnya kembali pada tuhan jua.

okay fokus nak cerita pasal tulisan mini novel The Healing Love adalah ilham di kotak fikiran tentang dari tuhan untuk melampiaskan rasa terpendam, rasa rindu, rasa bersatu rasa bertuhan. Ditulis atau dicoret tanpa dengan penuh harapan yang tersimpan rapi di dalam hati moga suatu ketika satu saat di atas bumi di alam dunia masih ada harapan untuk manusia sedar  hubungan sesama manusia diperbaiki.

Hidup ini  Pentas dunia yang cuba difahami.

Bila mana manusia bertanya kenapa mengapa bagaimana?
Nampak betapa celaru apa di fikiran ini namun tetap mahu menulis? Susunan berterabur bila minda tak berada di centre of allignment aduhai.

Kasih disatukan. Persengketaan dihapuskan.Berlandaskan cinta kepada Allah.
itu moto atau visi mini novel hasil tulisan aku yang setiap baris kata mengalir spontan seiring dengan gambaran di minda yang menjadi penggerak sehingga part 52 ditulis.

Paling manis, ada yang sudi membaca sama ada secara silent reader tak kurang juga meninggalkan komen.

"Ah aku sekadar bermimpi dan mengimpikan dan berharap! Tapi tak mustahil kan? Tuhan pernah pesan kun fayakun, jadi maka jadilah! Maknanya, tiada apa yang mustahil melainkan dengan izin Dia. "

Lihat sekarang contoh yang realiti. Semua di situ. Atau barangkali tuhan punya rencana lagi lain

Atau aku sekadar menaruh harapan yang tak akan kesampaian akan visi seperti diatas.


Ya Allah.

Segala yang baik hanya dari Engkau, segala yang buruk dari diri kami sendiri.