Wednesday, 27 August 2014

Love of it

salam alaikum and hello everybody

i love acting
yup really mean it
such "acting" and me are good to together

how i know i really like acting?


it's all about enjoying the moment!
be in the certainly character based on the director


thought have no more reason after that one



the most scene i would enjoy to do is the funny part
like my goodness 
such a satisfaction enable to make people laugh like mad XD
right?

one of the scenes in Patch Adam


experience in acting bukan tak pernah, pernah
syukur 
cuma.. haishh

takat high school je la
sobs :(
due to certain unwanted problem
i was damn sick then finally not be able to even attend for the casting session
already bear and noted the date but all of all everything just not in my control


so to any director that accidentally visit to this blog
well hello! welcome
(takkan tak tau kot wahahahaha)
never say die before you try
and i am strongly believe that hujung belakang parang kalau diasah lagikan tajam right?

tahap kecomelan yang tak keterhingaan 

Wondergirls like jimbo XD

tahu dak dress pink tu utk budak budak around 7 years perhaps?

aku tak nak kat kau lah sengal bahahaha
(that time felt so cepat lah habis part ni! geli gelemai mak kauu)

you belong with me by taylor swift

the Saodah Britney

well, the story adapted from Camp Rock 
google for further info
daaa!

Friday, 22 August 2014

We Together as One



Finally you're home
finally we could meet up
finally the time that have been waiting has come
just to see of one another

but this time is not like usual
not anymore..

you're back with no breathing at all
so hard to accept and embrace
eventually have to
but forgetting you is never happened
together our bittersweet and walk of life

always be there on my ups and downs
even no matter what
blowing the spirit, calm words and things suppose to do
whereas other are neglecting and flinching

All of all, you're back home
finally...
just living in another world
and yet i'll be joining you sooner
certainly

just wait ya!

note: empathy of the only one daughter losing her beloved single mother

May they be blessed and showered by Allah's rahmat and love forever.
The whole nation are sharing the sorrow
The whole nation pray for MH17







Wednesday, 20 August 2014

Yes You Steal My Heart



Assalamua'laikum and heyloo!
how are you all doing ?
Wednesday, the middle of the week days
so keeeeep it up of whatever things you are work on
and why not just come and 'cuci mata' from the bustle of busyness or perhaps stressful work

See what i got to share -------Sony Xperia !
okay have to admit that i fell in love with it
damn so madly in love
among the other products
just name it
Sony is still in my heart wherever i go to

best friend in capturing the moment
best friend in never forgetting of every single scene
best friend in enhancing my life surrounding with stupendous folks

the walk of life is just bring by Sony

that's how can i express about when talking about Sony smartphone

so excited and amazed of the tech like 'mak mertua lalu tak pandang dahhh gituuu'
haaa kauuu

which one catches your eyes???

tergoda



semoga ada jodoh kita bersama






in fact, all the pictures posted over here is from my sweetheart honey Sony Cybershot TX10 
which is superbly awesome and satisfied enough to own it
amazing color intensity, fabulous brightness that can't be challenged by any brand
unless having said owning DSLR mhehehe 

in short,
Sony tetap di hati ^______^

credit to Sweetheart Sony

or perhaps can pick me as the young ambassador of Sony 
lol





Saturday, 16 August 2014

Old is Gold - Kolej Matrikulasi Melaka


Assalamua'laikum dan salam syawal untuk hari yang entah ke berapa 
**muka takde perasaan**

pertama sekali, sejuta kemaafan lama tak up new entry 
aah betul tepat sekali! dilanda wabak mim alif lam sin
malas.

benda ni bukanlah common pada abad 21 ini wahahaha kerana percaya kebanyakan blogger2 di alam virtual juga sering dilanda wabak ini.

ok cut the rambling

Entri kali ini, khas untuk menjawab petanyaan adik comel kita di atas  Ili namanya.
Junior sekolah muda 2 tahun daripada si penaip ini. Maaf ya lambat balas, 13 Jul tanya 16 Ogos baru nak menjawab soalan Ili..so sorry honey!

**SPM jangan buat macam ni tau!**

akak amik sains ke akaun? 

Kakak ambil sains modul tiga. My experience and for your information biasanya bahagian pengambilan akan refer pada result SPM untuk masuk matrikulasi. Sains di matrik terbahagi pula pada modul 1,2 dan 3. Akaun ada sejenis sorang dia je mhehe. 

Selain itu, matrik akan bagi siap2 jurusan apa akan kita ambil masa check matrik mana kita dapat nanti. Jangan gabra kalau dapat sains modul berapa bagai sebab di matrik nanti akan bagi chance pada students untuk tukar modul, nak masuk akaun pun boleh. Biasanya awal2 masuk in the middle of settling down all sort of things. All of all, it's your decision.

haa di matrik ada PST dan PDT --- jangan tercengang XD
PST ialah program SATU tahun manakala PDT ialah program DUA Tahun 

apa bezanya? PST lebih padat dan macam fast and furious kauuu hahha ok tak klako
semua nak kejar silibus, dengan kuiz bagai 
mental fizikal kena cekal kebal utuh bak the Great Wall kat China tuu kiki
serius!
and you'll be just only for 10months over there--- happy? akak uihh terkinja! ^_________^

Meanwhile PDT- lebih mendalam pembelajarannya macam pergi jauh ke laut dalam 
cuma kurang terkejar2 masa awal tahun atau semester 1 dan 2 
dan akan tinggal lebih lama di matrik --- oh ini akak tak sanggup! 

oh ya.. masuk matrikulasi di mana2 negeri akan diberi angpau LOL
suka dak?
elaun lah! 

akak rasa kat mana okay eh?

**evil grin** ok ini bersangkut paut dengan hati ni hahaha XD
jujur cakap, kalau ikut rasa akak tak tahu Ili.
it's not fair if i tell the place i stayed is the best of all. 
masa isi matrik mana nak pergi dua tahun dulu.. puas juga menanya senior2 yang mana ok bagai
siap tanya macam mana trick nak minta supaya dapat apa yang nak.

believe me or not, it's not working! Even lots of my friends who get offered pursuing in matriculation did not get out of the three choices they asked .. haa scary kan haha! tapi jangan risau still in our home country
takde sampai ke Hawai pun XD

just in case, Matrikulasi Melaka adalah matrik yang pertama dari seluruh matrik.. Senior gituuu mhehe
jadi.. kiranya matrik legend lah kan?
nasihat akak, jika matrik pilihan Ili maka tak kiralah dimana Ili akan berada sekalipun, apa yang penting score gila habis ok! since in matrics there'll be a  big competition among all of students, yang Cina dan India masuk matrik semua SPM semua straight A's dan tak kurang juga the Malays yang result yang gempak.
We called it a healthy competition :)

okay habis sudah menjawab pertanyaan Ili yang comel lagi gebu mhehe 
just extra that i wanna add on, wherever you are for studying locally or globally,
do take care of our own self. 
precise and concisely which is it's mind over matter
i have to admit that there's gonna be lots of barriers and tests along the journey of seeking knowledge
hence, we ourselves must be very strong and build the immune system to stay in the right path.
you know, people do change and it's good to change in term of goodness 
but how about from good become bad and to worse? 
very badddd 

this is especially to me myself 
cause i am a human being
so and you all right?

(except the ones that are reading this entry is a cat) T_T

have a nice weekend!


the four of us - roomate!

stunning view - Malacca Matriculation

classmates - coincident purple

Muet team buddy


baju blok yang ohhh hahaha - putih itu suci kan? XD



harry potter?? lol - kat melaka je ni tau 
picturesque really- Tanjung Bidara which a few minutes from matric 


Thursday, 7 August 2014

Hello Sembilan Belas

Assalamua'laikum and hello!
raya...raya..raya...
hari ni hari raya yang ke sebelas

***dancing ber-background let it go***

raya---- sederhana sahaja
takde sampai pengsan wiwiwiwi
tahun ni tahun yang dahsyat penuh dengan kejutan

KEJUTAN = SURPRISE

awal tahun dengan insiden MH370 yang sampai sekarang masih dengan tanda tanya besar
kemudian, kematian walaupun yelah tiada kaitan langsung dengan aku namun masih kami bersaudara

sudahhh?? --- saudara sesama Islamlah

**senyum mesra**

perginya biduanita Datuk Sharifah Aini pulang kepada sang pencipta di bulan mulia Ramadhan mubarak..
allahu akhbar  serius cakap aku jealous
jealous tu je.

Seterusnya, masih dibuai dalam bulan barakah ramadhan dan negara dikejutkan dengan MH17.
Banyak air mata ditumpahkan baik dari tubir mata aku mahupun yang lain.
berjuraian..

kejutan lagi bertambah dengan perasaan sedih pabila dikejutkan dengan perginya pensyarah matrik science computer  aku Cikgu Aziz yang disayangi ramai. Pun pada bulan ramadhan..

hidup penuh dengan kejutan kan?

barulah best ??

bergantung.

kejutan untuk nombor yang entah keberapa adalah

KEPUTUSAN UPU

yang mana semestinya melibatkan jasad dan roh ini..
uwaaaaaaaaa!!!!

**merenung langit**

check it out on this coming week on 12th Aug 2014 ok !

-
-

-
-

-
-

-
-

-
-

cukup cerita kejutan
hari ni sebenarnya yang utama entri ni ingin ditujukan khas buat seseorang ni
mhehehe
jadi..saya sebagai sahabat kepadanya dengan berbesar hati,paru2 bagai 
ingin mengucapkan 

                                        ALLAH SELAMATKAN KAMU 

HAPPY BIRTHDAY

SELAMAT HARI LAHIR

HAPPY BEING NINETEEN HAHAHAHAHA XD


semoga awak sentiasa dalam rahmatNya
dalam lindungan dan kasih sayangNya
dimurahkan rezeki dan berjaya dunia akhirat insyaa Allah
seronok kan officially nineteen??
mmuahahaha 

**menari balet**

apapun wahai sahabat, hidup harus diteruskan 
menggapai dan merealisasikan misi kehidupan di atas bumi tuhan ini
okay!

insyaa Allah i'll never miss 78 cause it does means today
your birthday lahhh 
lol
ni kalau markah exam sikit lagi nak A kot haha

apart from that, the significance of our friendship all this while which i really value 
well personally it has its own sentimental value
we befriend since 2007 when we were both at standard six(12 y/o)
then until presence




kaulah satu2 sahabat sejak sekolah rendah sampai laa ni aku masih engaged with 
gaduh baik semula
tak bercakap duk sebelah bila angin tak bertemu
uwaaaaa 
satu2 macam slideshow dalam kepala ni 
masuk nasyid tak pernah dibuat orang ada 2 orang je ahli
kau dan aku hahahahahaha!

"kan ku utus kan salam ingatanku dalam doa qudusku sepanjang waktu..." --- haa ingat dok mung weh?

ingat masa trip ke Terengganu masa darjah enam?
yang dekat masjid masa kita berhenti solat maghrib
ingat?
it's about KERETA FORMULA ONE 

**innocent face**

masihkah kau ingat sahabat?

yang sebenar-benarnya gambar board besar tepi jalan masjid besar tu bukan kereta F1
tapi MAYAT berbungkus kain putih
yang mata aku ni pula sekali nampak nye boleh kata macam ni

Dia: wehh nampak tak apa saya nampak??? tuuuu!!!
Aku: lahhhh kereta formula one lah!
Dia: tengok betul2 !!! gambar mayat lahhh
Aku: gulp


biar kita tak sekolah sekali lepas form 3 (siapa suh gi SAHUT hahahaha)
aku setia pada ABS wiwiwiwi 
namun our friendship still boleh dikatakan maintain sampai sekarang
Alhamdulillah
dan mak2 kita pun macam kawan lama pula mhehehe
rancak berbual bila bersua kauuuu

semoga ukhuwah ini tetap teguh untuk selamanya 
berpaksikan kerana Allah 

sekali lagi, selamat hari lahir NURRUL AQILAH  MOHAMED SABRI
welcome nineteen wiwiwiwiwi 
welcome maturity 
welcome love for future

from me to you.