Monday, 30 September 2013

Keep Waitin

Assalamualaikum,

entah berapa lama lagi dapat aku bertahan di bumi melaka atau
lebih detail di bumi londang ini
tak lama final exam sem 1 dlm bbrpa mggu
entah berapa lama dapatku bertahan
puasku fikir
puasku merenung
puasku menunggu
puasku mencari
sains oh sains!!!!

setakat ni kira mampu bertahan lagi laa kan
alhamdulillah
tapi di hari muka?

so, nantikan sambungannya apa akan terjadi in the next coming episode of my life
daaa!

counting the days for going home .................... 

Tuesday, 24 September 2013

Azamku suatu masa dahulu

Bismillah and Assalamualaikum

Suatu ketika dulu kan, aku berazam dan sangat bersungguh
bahawa akanku menaip setiap patah kata-kata yang telahku catat dalam diari
masa tu tahun 2007(darjah 6) dan aku tak ada laptop lagi
hanya menggunakan sebuah buku latihan sekolah
semua yang terjadi pada satu hari tu aku tulis sebagai kenangan dan tidak lupa
akan apa yang telah aku lalui serta alami
tambahan, pada masa tu drama Impian Sunsilk Ilyana  menjadi pengaruh besar
untuk aku menulis diari
cuma bezanya Ilyana tulis diarinya dalam komputer dan aku tulis dalam buku
hahahaha
biarpun berjela-jela hingga masuk buku ke-2 aku masih berazam akan menulis atau
menaip semua tu dalam komputer iaitu di sebuah blog seperti Ilyana
kusangakan panas hingga ke petang rupa-rupanya hujan di tengah hari
cewahh!
masuk tingkatan satu dan keatas, diari yang telah penuh dengan tulisan tanganku itu kubelek
dan terdetik dalam hatiku "ish, malaslah nak taip balik guna komputer"
dan cuba teka...
diriku sendiri pun rasa malas nak baca apa yang telah aku tulis sebab tulisan tangan aku 'cantik' lah sangat
tapi akhirnya, sekarang tercapai juga hajat menulis di blog
but tak ada diari tahun 2007 tauu hehee
cukup sampai disini dulu ye
see ya in next entry XD



* mujurlah ada laptop sebagai teman pengganti di bilik matrik london ni 

Monday, 16 September 2013

At home after "5 years" hoah!

Assalamualaikum!!
syukur alhamdulillah
okay, have to make the simplest as possible
since it's 12.34 am already
and my body felt very tired
yesterday and today almost the whole day i went out with my mom
for shopping and eating
and today, took Atiah along as we had not meet for a long time thought
i miss her damn so much,
we are like siblings
even come from different parents
actually, got many to write in here
but time seems jealous to me
well, enjoy  some of pictures that I've took with this semek aka adik








 so, that's all for latest entry.. i love this moment very much and wish it come again and again and again :)))




Thursday, 5 September 2013

Today's story

Assalamualaikum
it's quite awesome that we ( erna, mira, mun,kira and of course me )
together ate kerepek that brought by my mom in our room
and we all chit chat over unnecessary stuff and things like that
and then Vino came in gave "situasi"
sound like this " sedang korang tengah ketawa gelak-gelak dengan kawan-kawan korang, tiba2
seorang kawan lelaki cakap i love you, apakah reaksi korang?"
and she ask every one of us
yet still assume me will give a unique answer such she asked me last time
hahaha
wait! Vino also said that every week she'll ask a kind of "situasi"
so stay tuned ^^

now the kerepek left quarter of the container~ 

Monday, 2 September 2013

Just For You Mom

Congratulations mom!!!!!!!!!!! on your successful upon completing you degree by awarded 2nd class honour in Bsc (HONS) nursing practice development..
Kinda excited to witness the graduation day in November

Finally...you did it yeahhhhh!!!!!!!!!
alhamdulillah
again, well done Mdm Maznah.


The Secret to You

Special from me to you :)





monday 2 September 2013

till meet in the next entry.. adios!

Sunday, 1 September 2013

Kekuatan & Kelemahan diri

Assalamualaikum and salam merdeka raya

cuma ingin berkongsi tentang betapa penting dan signifikannya mengenal pasti

akan kekuatan dan kelemahan yang ada pada diri sendiri

bila semua tu telah dikenalpasti, kehidupan akan bertambah bermakna dan indah

kejayaan dan target yang disasar dengan mudahnya menjadi realiti

akan tetapi, kekuatan dalaman yang sangat utuh perlu dibina terlebih dahulu

kekuatan dalaman yang bagaikan tembok besar China yang menghalang daripada diri mudah runtuh dan

hancur berkecai berderai dan akhirnya kecundang

andai telah temui kekuatan, kurangkan(reduce) kelemahan dan tingkatkan(upgrade) kekuatan itu

bertahan.. selagi mana mampu bertahan

fikirkan masa depan (future)

tindakan atau keputusan yang dibuat pada hari ini akan menentukan masa depan

by the end the decision is at your hand

good luck !